Nokialla ei mene hyvin.Tiedotusvälineet ovat täynnä tätä asiaa ja kansa on huolissaan. Kansan on luonnolliseti tiedettävä, että Nokialla on ongelmia. Kauppa Amerikassa ei käy, Eurooppa on ok, mutta USA is killing Nokia.
Minullakin on yrityksessäni ongelma. Venäjän kauppa ei käy – eikä ole käynyt viimeiseen kahteen vuoteen. Mutta kukaan ei ole asiasta huolissaan, paitsi tietysti minä itse. Televisio ei tiedoita, radio ei informoi, lehdet eivät analysoi. Minun ongelmani ovat vain minun omiani. Nokian ongelmat ovat koko Suomen ongelma. Why?
Suhteessa yritykseni maksaa jopa enemmään veroja kuin mitä Nokia . ALV:it, työnantajamaksut, yhteisövero jne. ovat samansuuruisia kaikille koosta riippumatta. Isoilla on se etu, että ne voivat sopia helpommin verottajan kanssa, minä en voi.
Ok – ymmärretään, että Nokian maksamat verot ovat verrattomasti suurempia kuin yhtiöni maksamat rahana eikä prosenteissa mitattuna. Mutta olisiko asia näin, jos valtio olisi puolustanut minunkin yritystäni yhtä innokkaasti kuin se on tehnyt Nokian suhteen? Jos Suomen presidentti olisi ottanut minutkin ulkomaanmatkoilleen, jotta saisin paremmat diilit? Jos täysin ilmaiseksi olisin saanut toiminnalleni yhtä paljon huomiota TV:ssä ja muissa medioissa?

Jaa/Поделиться: